Uncategorized

Bokhäck vid Hackvaxter Heijnen

Den gröna bokhäcken, även kallad Fagus sylvatica, är den perfekta häckväxten och därför också toppen i vårt sortiment! Häcken har en djupgrön färg från våren till slutet av sommaren. På vintern behåller bokhäcken sina löv som blir bruna.

Vi rekommenderar att du planterar jord för häckar och träd när du planterar bokhäcken Pokon. Detta säkerställer de bästa resultaten för fångst och även ytterligare tillväxt.

Fördelar med en bokhäck

Ett bokhäckstak erbjuder många fördelar. Denna häckanläggning är härdig, stormbeständig och mycket billig när det gäller pris jämfört med andra häckar. Det är också lätt att beskära i form och växer väldigt snabbt så att du snart kommer att vara helt avstängd från grannarna. En Bokhäck vid Hackvaxter Heijnen växer 50 centimeter per år.

Bok och hornbeam botaniska

Till skillnad från boken (Fagus sylvatica) är avenbocken (Carpinus betulus) inte en bok utan relaterad till björken. Förutom björken i sig inkluderar björkfamiljen (Betulaceae) även al (Alnus) och hassel (Corylus). I en häck kan man knappt skilja på de två för någon som ser ytligt ut, men när man väl vet att de är olika växter känner man plötsligt igen dem överallt som separata arter. Ett moget, oskurat bokträd kan lätt nå en höjd av 20 till 30 meter och avenboken kan också nå en höjd av mellan 20 och 25 meter. Men genom att beskära kan du också beskära båda som en häck av valfri höjd.

Det är lättast att känna igen båda arterna genom sina löv. Bok har blad utan tandningar, som kan skina vackert i solen. Hornbeambladet har små tandningar längs kanten och djupa vener. Om du tittar på bladet från sidan, ser hornbalkbladet ut som ett åsflis. Ett bokblad är något mörkare än hornbalkens.